Μοσχαρίσιο Φιλέτο με Αρωματική Κρέμα Λευκού Κρασιού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 μέτρια μοσχαρίσια φιλέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλ. ξύδι ρυζιού
  • 1 ½ κ.γ. ξερό εστραγκόν
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • ⅔ φλ. Μοσχαρίσιο ζωμό
  • 1 ½ φλ. κρέμα light
  • Ένα μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για ένα λεπτό.
  2. Προσθέστε το ξύδι, το θυμάρι και το εστραγκόν και μαγειρέψτε μέχρι το ξύδι να εξατμιστεί εντελώς.
  3. Προσθέστε το κρασί και το ζωμό και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να παραμείνει περίπου ⅔ του φλυτζανιού.
  4. Προσθέστε την κρέμα και το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε να βράσει μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
  5. Προσθέστε το μαϊντανό και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
  6. Στο μεταξύ, ετοίμαστε το φιλέτο.
  7. Αλατοπιπερώστε και ψήστε σε ένα τηγάνι σε μέτρια/δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
  8. Αφήστε τα φιλέτα να ξεκουρατούν για τρία λεπτά.
  9. Σερβίρετε με την κρεμώδη σάλτσα από πάνω.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/beef-fillet-in-creamy-herbed-white-wine-sauce/