Στήθη Κοτόπουλου με Άγρια Μανιτάρια και Τυρί
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 3 στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, κομμένα πεταλούδα
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 40 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια, σε ζεστό νερό
- 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 4 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. κρέμα γάλακτος light
- ½ φλ. λευκό κρασί
- ⅔ φλ. ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι
- 50 γρ. Τυρί κρέμα
- 1 φλ. τριμμένο τυρί, χρησιμοποιήστε ό, τι έχετε στο ψυγείο αρκεί να λιώνει εύκολα
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Σε ένα φούρνο ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία.
- Σοτάρετε δύο λεπτά ανά πλευρά και στη συνέχεια βγάλτε τα και βάλτε τα στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέστε τα μανιτάρια αφού τα σταργγίσετε και συνεχίστε να σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Ρίξτε το κρασί και αφήστε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο.
- Ρίξτε το ζωμό και επιστρέψτε τα στήθη στο τηγάνι.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τους κύβους ντομάτας.
- Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και αφήστε να βράσει για 10 έως 15 λεπτά.
- Χτυπήστε την κρέμα με το τυρί κρέμα και ρίξτε τα από πάνω.
- Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και το μαϊντανό και απλώστε το τυρί.
- Αφήστε να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανάψτε το γκριλ.
- Ψήστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί έχει λιώσει εντελώς και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Αφαιρέστε αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/comfort-chicken-breasts-with-wild-mushrooms-and-cheese/
3.3.3070