Λεμόνι στο Ποτήρι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- Για την Κρέμα Λεμονιού
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. λιωμένο βούτυρο
- ⅓ φλ. χυμό λεμονιού
- ⅔ φλ. νερό
- 3 κ.γ. κορν φλάουρ
- Για το Μους Λεμονιού
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. κρέμα λεμονιού
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- ⅛ κ.γ. εκχύλισμα λεμονιού
- ½ πακέτο μπισκότα petit beure
- Πάρτε ένα γυάλινο μπολ και βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε ξανά.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει το κορν φλάουρ.
- Ανακατέψτε να ενσωματωθούν και τοποθετήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων βάζοντας από κάτω ένα πιάτο.
- Ξεκινήστε το φούρνο στη μέγιστη θερμοκρασία για 1 λεπτό.
- Βγάλτε το, ανακατέψτε το και ξαναβάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για άλλο ένα λεπτό και ούτω καθεξής.
- Στο φούρνο μου χρειάστηκε 4,5 λεπτά για να φτάσει στους 86°C που είναι η σωστή θερμοκρασία για να έχουν ψηθεί τα αυγά.
- Αν έχετε θερμόμετρο μετρήστε τη θερμοκρασία άλλως θα ξέρετε ότι είναι έτοιμο όταν στέκεται στο πίσω μέρος του κουταλιού και δεν στάζει.
- Τοποθετήστε μια μεμβράνη άμεσα πάνω στην κρέμα και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Στο μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας την άχνη ζάχαρη κουταλιά κουταλιά.
- Ρίξτε το εκχύλισμα λεμονιού και χτυπήστε μέχρι να έχει την υφή του γιαουρτιού.
- Ρίξτε 100 γρ από την κρέμα λεμονιού εφόσον αυτή έχει κρυώσει και διπλώστε απαλά.
- Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τα μπισκότα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν κομματάκια.
- Πάρτε 4 χαμηλά ποτήρια και προσθέστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από τα μπισκότα στο κάθε ένα.
- Με ένα κορνέ μοιράστε τη μους λεμόνι στα τέσσερα ποτήρια.
- Και πάλι, προσθέστε περίπου δύο κ.σ. από το τρίμμα μπισκότων σε κάθε ποτήρι.
- Ρίξτε περίπου 2 κ.σ. κρέμα λεμονιού από πάνω και γαρνίρετε με σοκολάτα ή καρύδα.
- Βάλτε στο ψυγείο και βγάλτε τις έξω περίπου 5 λεπτά πριν από το σερβίρισμα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/lemon-in-a-glass/
3.3.3070