Σπαγγέτι με Σάλτσα Μπλε Τυριού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
  • 300 γρ. ζυμαρικά ή σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ. τυρί κρέμα με ροκφόρ
  • 200γρ. μπλε τυρί, τριμμένο
  • 200γρ. ελαφριά κρέμα 16% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι.
  3. Σωτάρετε για 4 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί κρέμα.
  4. Χτυπήστε ελαφρά έως ότου διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέστε την ελαφριά κρέμα.
  5. Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
  6. Σε εκείνο το σημείο, προσθέστε το μπλε τυρί και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
  7. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ενσωματώστε τα ζυμαρικά.
  8. Όπως θα παρατηρήσετε δεν έβαλα αλάτι.
  9. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπλε τυρί είναι πολύ αλμυρό.
  10. Αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και αν πιστεύετε ότι χρειάζεται το αλάτι προσθέστε λίγο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pasta-with-blue-cheese-sauce/