Σπαγγέτι με Σάλτσα Μπλε Τυριού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
- 300 γρ. ζυμαρικά ή σπαγγέτι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ. τυρί κρέμα με ροκφόρ
- 200γρ. μπλε τυρί, τριμμένο
- 200γρ. ελαφριά κρέμα 16% λιπαρά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κρεμμύδι.
- Σωτάρετε για 4 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί κρέμα.
- Χτυπήστε ελαφρά έως ότου διαλυθεί και στη συνέχεια προσθέστε την ελαφριά κρέμα.
- Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά.
- Σε εκείνο το σημείο, προσθέστε το μπλε τυρί και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
- Αφήστε το να σιγοβράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ενσωματώστε τα ζυμαρικά.
- Όπως θα παρατηρήσετε δεν έβαλα αλάτι.
- Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπλε τυρί είναι πολύ αλμυρό.
- Αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και αν πιστεύετε ότι χρειάζεται το αλάτι προσθέστε λίγο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pasta-with-blue-cheese-sauce/
3.2.2124