Τσιπς Πατάτας με Χαλλούμι και Τοματίνια
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε πατατάκια ή 6 πολύ μικρές και πάλι καθαρισμένες και κομμένες σε πατατάκια
  • 1 γλυκιά πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε πατατάκια
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε πατατάκια
  • 3 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομματάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ. ιταλικό καρύκευμα
  • ½ φλ. σάλτσα Μαρινάρα
  • 1 φλ. τυρί γραβιέρα τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι τυρί Χαλλούμι, τριμμένο
  • 12 ντοματίνια διαφορετικών χρωμάτων, κομμένα στη μέση
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. Ιταλικό καρύκευμα
  • 2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220˚C.
  2. Σε ένα μπολ βάλτε τα ντοματίνια, τη σκόνη σκόρδου, το ιταλικό καρύκευμα, το βαλσαμικό ξύδι και το λάδι και ανακατέψτε.
  3. Βάλτε το στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ προσθέστε τα πατατάκια και τα κολοκυθάκια τσιπς.
  5. Ρίξτε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με αλάτι, πιπέρι και το ιταλικό καρύκευμα.
  6. Ανακατέψτε ώστε να πάει παντού.
  7. Στρώστε μια λαδόκολλα σε ταψί και απλώστε τις πατάτες, το μπέικον και τα κολοκυθάκια σε μία στρώση.
  8. Ψήτε για περίπου 40-45 λεπτά.
  9. Βγάλτε από τον φούρνο και συγκεντρώστε τα στο κέντρο του ταψιού.
  10. Ρίξτε την κόκκινη σάλτσα και από πάνω τα τυριά.
  11. Ψήστε εως ότου λιώσουν τα τυριά και πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  12. Βγάλτε από τον φούρνο, ρίξτε τα ντοματίναι μαζί με το ζουμάκι τους και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/mediterranean-potato-nachos/