Ψαρονέφρι Μαριναρισμένο Με Λεμόνι και Μυρωδικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Μαρινάδα
  • 1 φλ. χυμό λεμονιού
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 2 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ σε 1 κ.γ. πιπέρι ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλετε
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 ολόκληρα φιλέτα χοιρινού κομμένα στη μέση και κατά μήκος σαν πεταλούδα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Περίπου 6 ώρες πριν από το ψήσιμο ανακατέψτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας και αφού τοποθετήσετε το χοιρινό κρέας σε ένα γυάλινο ταψί, ρίξτε από πάνω τη μαρινάδα.
  2. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για να μαρινάρεται.
  3. Μια ώρα πριν από το ψήσιμο, βγάλτε το χοιρινό από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Βγάλτε το από τη μαρινάδα.
  5. Τοποθετήστε όλη τη μαρινάδα, εκτός από ¼ φλιτζάνι σε μια κατσαρόλα και βράστε.
  6. Προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ.
  7. Ανακατέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Ανάψτε το μπάρμπεκιου ή το γκριλ του φούρνου και τοποθετήστε το χοιρινό πάνω στην πρώτη περίπτωση ή από κάτω στη δεύτερη.
  9. Ψήστε στο BBQ για περίπου 6 έως 7 λεπτά ανά πλευρά και αλείψτε με τη μαρινάδα όταν πριν αλλάξετε πλευρά
  10. Αφαιρέστε, αφήστε το να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/grilled-lemon-marinated-pork-tenderloin/