Σοκολατένιο Κέικ Γερμανίας
 
 
Είναι ίσως το πιο αφράτο κέικ που έχω δοκιμάσει!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Διεθνής
Ingredients/ Συστατικά
  • ½ φλ. βραστό νερό
  • 125 γρ. σοκολάτα τουλάχιστον με 60% κακάο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. μαργαρίνη
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. σόδα ή 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ γι’αυτούς που δεν τους αρέσει η επίγευση που αφήνει η σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. γάλα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμένετε το φούρνο στους 175° C.
  2. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μεγάλη φόρμα ή δύο μικρότερες.
  3. Αυτό που κάνω συνήθως είναι να το βάλω σε μία μέτρια φόρμα και μία μικρότερη
  4. Λιώνετε τη σοκολάτα με το ζεστό νερό.
  5. Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα.
  6. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  7. Στο μίξερ ανακατέψτε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, μέχρι να γίνει ένα μίγμα αφράτο.
  8. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών.
  9. Βάλτε το μίξερ να επιβραδύνει και ρίξτε τη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  10. Προσθέστε εναλλάξ το μίγμα από αλεύρι-σόδα ή μπέικιν- αλάτι με το γάλα.
  11. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  12. Ρίξτε τη μαρέγκα στο μίγμα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
  13. Ρίξτε το μίγμα στις φόρμες και ψήστε για 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο και το μέγεθος των ταψιών.
  14. Αρχίστε μετά από 30 λεπτά να το δοκιμάζετε αν έγινε βυθίζοντας ένα μαχαίρι.
  15. Αν αυτό βγει καθαρό είναι έτοιμα.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από τον Στέλιο Τόγια
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/german-chocolate-cake/