Τούρτα Μους Σοκολάτας Με Φράουλες
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 25 φράουλες, οι 20 κομμένες κατά μήκος στη μέση
- 400 γρ. κουβερτούρα 60% κακάο
- 240 γρ. γάλα
- 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 κ.γ. ζάχαρη άχνη
- 1 βάση παντεσπάνι με διάμετρο 20 εκατοστά
- ½ φλ. γάλα
- 2 κ.σ. μαύρο ρούμι
- Βράστε το γάλα.
- Σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετήστε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και ρίξτε το ζεστό γάλα.
- Ανακατέψτε να λιώσει η σοκολάτα τελείως και βάλτε στην άκρη.
- Στο μπολ του μίξερ σας ρίξτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει και να έχει την υφή του γιαουρτιού.
- Σιγά-σιγά, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ½ φλιτζάνι γάλα με το ρούμι.
- Πάρτε ένα ταψί με αποσπώμενες πλευρές και διάμετρο 23 εκατοστά.
- Τοποθετήστε τη βάση κέικ στο κέντρο και αλείψτε το με το μίγμα από γάλα και ρούμι.
- Τοποθετείστε τις κομμένες φράουλες στις πλευρές του τηγανιού με την κομμένη πλευρά προς τα έξω.
- Ρίξτε το μους σοκολάτας και τοποθετήστε το ταψί καλυμμένο στο ψυγείο σας για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ.
- Την επόμενη ημέρα αφαιρέστε τις πλευρές του ταψιού και γαρνίρετε με τις υπόλοιπες φράουλες.
- Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-mousse-torte-with-strawberries/
3.3.3070