Κοτόπουλο Ασιατικό με Μίζο και Μελιτζάνα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ασιατική
- 3 στήθη κοτόπουλου, 700 γρ., κομμένο σε μικρούς κύβους
- 2 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 4 κ.σ. λευκό μίζο
- 4 κ.σ. κρασί μίριν
- 2 κ.σ. μέλι
- 4 κ.σ. σόγια σως με λιγότερο αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Σησαμέλαιο για το σωτάρισμα
- Κόψτε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και πασπαλίστε τις με αλάτι.
- Αφήστε τις 20 λεπτά να στραγγίσουν.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας και βάλτε το στην άκρη.
- Σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι ρίξτε μερικές κουταλιές σησαμέλαιο και σε μέτρια/υψηλή φωτιά και σωτάρετε τις πιπεριές για δύο λεπτά.
- Ρίξτε το κοτόπουλο και σωτάρετε για άλλα δυο λεπτά.
- Προσθέστε τις μελιτζάνες και σωτάρετε για άλλα δύο λεπτά.
- Ρίξτε τη σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να βράσουν για δύο με τρία λεπτά.
- Σερβίρετε με ρύζι μπασματι ή noodles.
Συνταγή προσαρμογή από τη Σίσσυ και το site της withaglass.com
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/miso-chicken-with-eggplant/
3.3.3070