Μανιτάρια α λα Κρεμ
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 250 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 έως 2 σκελίδες σκόρδο ανάλογα πόσο ισχυρή θέλετε τη γεύση του σκόρδου
  • ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος μπορείτε να βάλετε και light
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να αρχίζει να μυρίζει περίπου ένα λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να χάσει τα ⅔ του όγκου του.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή.
  5. Αφήνουμε να βράσει σιγά μέχρι να πήξει λίγο.
  6. Προσθέστε το μαϊντανό και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/creamy-garlicky-mushrooms/