Γαρίδες Σαγανάκι με Ζούντλς
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. χυμό ντομάτας
- 1 πιπεριά, σε φέτες
- 1 καρότο, τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 30 γρ. ελιές, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
- ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 3 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
- 500 γρ. γαρίδες
- Περίπου 6 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
- Σε μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο και το καρότο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τις γαρίδες και φέρνουμε σε βρασμό.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσουν για 15 έως 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα Zoodles.
- Πάρτε το μηχανάκι που φτιάχνει τα zoodles και κόψτε τα κολοκυθάκια σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σε περίπτωση που δεν έχετε το μηχανάκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαντολίνο για να τα κόψετε.
- Πάρτε ένα wok ή ένα βαθύ τηγάνι και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο περίπου ¼ φλιτζάνι σε μέτρια/υψηλή φωτιά.
- Προσθέστε τα Zoodles και σοτάρετε μέχρι να μισογίνουν.
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τις γαρίδες και ανακατέψτε έτσι ώστε να ενσωματωθούν.
- Αφήστε τις να βράσουν για 3 λεπτά.
- Αφαιρέστε και σερβίρετε.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mediterranean-shrimps-with-zoodles/
3.3.3070