Καλαθάκια Κολοκυθιού με Κιμά και Λιωμένο Τυρί
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό / Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
  • Για τον Κιμά
  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 350 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες ή κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 30 γρ. Αποξηραμένα μανιτάρια, τα οποία τα έχετε μουλιάσει σε ζεστό νερό και στραγγίσει
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 6 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • ½ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί όπως γραβιέρα, κασέρι συν 1 ακόμη φλ. για από πάνω
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Για τον Κιμά
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει.
  4. Ρίχνουμε την πιεπεριά και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού, το μοσχοκάρυδο, τη ρίγανη, τον ξερό βασιλικό, το ξερό θυμάρι και τη ζάχαρη.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  8. Πασπαλίζουμε το ένα φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί.
  9. Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει.
  10. Για τα Κολοκυθάκια
  11. Κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση.
  12. Κόψτε τους μίσχους και στις δύο πλευρές και με ένα κουτάλι αδειάστε τη σάρκα τους αφήνοντας γύρω γύρω περίπου 1 πόντο.
  13. Τοποθετήστε τα στον ατμομάγειρα για περίπου 12 λεπτά.
  14. Βγάλτε τα από τον ατμομάγειρα βάλτε τα αμέσως σε πολύ παγωμένο νερό για να τα εμποδίσουμε να συνεχίσουν να βράζουν.
  15. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  16. Γέμιστε τα με τον κιμά και πασπαλίστε με τυρί από πάνω.
  17. Ψήστε μέχρι το τυρί να λιώσει εντελώς και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/zucchini-baskets-filled-with-melty-ground-beef/