Μπουρίτος με Κιμά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεξικάνικη
Ingredients/ Συστατικά
  • 8 τορτίγες
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 4 κ.σ. Taco ή fajita καρύκευμα
  • 1 φλ. χυμό ντομάτας
Για Πάνω από τα Μπουρίτος
  • 1 βάζο σάλτσα για τάκος (ήπια ή καυτερή)
  • ½ φλ. χυμό ντομάτας
  • 4 φλ. τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο τυρί που λιώνει, τριμμένο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ρίξτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  2. Προσθέστε τη σκελίδα σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να βγάζει το άρωμά του.
  3. Ρίξτε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  4. Ρίξτε το χυμό ντομάτας, το μπαχαρικό fajita, αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  5. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτριο/χαμηλό και αφήστε τον κιμά να βράσει για περίπου 15 έως 20 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  7. Ζεστάνετε τις τορτίγες στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
  8. Πάρτε ένα ορθογώνιο ταψί ή πυρέξ και απλώστε 3 κουταλιές της σάλτσας taco.
  9. Γέμισε τις τορτίγες με με κιμά και τυρί τσένταρ.
  10. Τοποθετήστε τη μία δίπλα στην άλλη και ρίξτε στην κορυφή το υπόλοιπο του βάζου taco και τη σάλτσα ντομάτας.
  11. Σκορπίστε το υπόλοιπο τσένταρ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στο 175°C για περίπου 30 έως 40 λεπτά ή μέχρι το τυρί στην κορυφή να λιώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  12. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε με τηγανητά φασόλια και ρύζι.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/beef-burritos/