Μεσογειακά Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Νιόκι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή / Ιταλική
- ½ κιλό κοτόπουλο κιμά
- 1 φλ. τριμμένο τυρί δηλαδή γκούντα, Ένταμ ή οποιοδήποτε τυρί έχετε πρόχειρο
- ¾ φλ. τριμμένη φρυγανιά
- ½ φλ. γάλα
- 1 αυγό
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. από το καθένα βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο
- 500 γρ. ντομάτες με το χυμό τους
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
- ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κιλό νιόκκι πατάτας
- 1 φλ.τυρί που λιώνει
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200˚C.
- Ψήστε τα κεφτεδάκια μέχρι να μισογίνουν περίπου 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια/υψηλή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο.
- Σοτάρουμε μέχρι για λίγα δευτερόλεπτα.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν τα ⅔ του κρασιού εξατμιστούν, ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο-χαμηλό.
- Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Τοποθετήστε τα νιόκι σε ένα ταψί και από πάνω τα κεφτεδάκια και περιχύστε τη σάλτσα.
- Πασπαλίστε το τυρίι και τοποθετήστε το ταψί κάτω από το γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Να είστε προσεκτικοί και να παρακολουθήσετε προσεκτικά το φαγητό, επειδή λίγα λεπτά μπορεί να καταλήξουν σε ένα καμένο γεύμα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mediterranean-chicken-meatballs-with-gnocchi/
3.3.3070