Μεσογειακά Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Νιόκι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Μεσογειακή / Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
Για τα Κεφτεδάκια Κοτόπουλου
  • ½ κιλό κοτόπουλο κιμά
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί δηλαδή γκούντα, Ένταμ ή οποιοδήποτε τυρί έχετε πρόχειρο
  • ¾ φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • ½ φλ. γάλα
  • 1 αυγό
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. από το καθένα βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο
Για τη Σάλτσα Ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες με το χυμό τους
  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κιλό νιόκκι πατάτας
  • 1 φλ.τυρί που λιώνει
Instructions/ Εκτέλεση
Για τα Kεφτεδάκια Κοτόπουλου
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα φτιάχνουμε κεφτεδάκια.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200˚C.
  3. Ψήστε τα κεφτεδάκια μέχρι να μισογίνουν περίπου 10 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια/υψηλή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια.
  6. Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το κρεμμύδι.
  7. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο.
  8. Σοτάρουμε μέχρι για λίγα δευτερόλεπτα.
  9. Σβήνουμε με το κρασί.
  10. Όταν τα ⅔ του κρασιού εξατμιστούν, ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και όλα τα βότανα και τα μπαχαρικά.
  11. Προσθέτουμε τους κεφτέδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο-χαμηλό.
  12. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  13. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες.
  14. Τοποθετήστε τα νιόκι σε ένα ταψί και από πάνω τα κεφτεδάκια και περιχύστε τη σάλτσα.
  15. Πασπαλίστε το τυρίι και τοποθετήστε το ταψί κάτω από το γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  16. Να είστε προσεκτικοί και να παρακολουθήσετε προσεκτικά το φαγητό, επειδή λίγα λεπτά μπορεί να καταλήξουν σε ένα καμένο γεύμα.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/mediterranean-chicken-meatballs-with-gnocchi/