Ρολάκια Παστίτσιου
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Ζύμη
  • 150 ml νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι για ψωμί
  • 1,5 κ.γ. ξηρή μαγιά
Για τον Κιμά
  • 250 γρ. κιμά
  • ½ φλ. Κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια τα οποία βαφτίζουμε σε ζεστό νερό να υδατωθούν
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Για τη Σάλτσα Μορνέ
  • 2 φλ. γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 φλ. τυρί τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 ½ φλ. τριμμένο τυρί
  • Περίπου 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Instructions/ Εκτέλεση
Για τη Ζύμη
  1. Εάν έχετε αρτοπαρασκευαστή, βάζετε όλα τα συστατικά στο πρόγραμμα για ζύμη και αφήστε το να κάνει όλη τη δουλειά για σας.
  2. Εάν δεν έχετε αρτοπαρασκευαστή, τότε θα πρέπει να το ζυμώσετε με τον κλασικό τρόπο.
  3. Βάζετε όλα τα ξηρά συστατικά μαζί και στη συνέχεια προσθέστε το νερό και το λάδι και ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε μια μπάλα που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Βάλτε στην άκρη για να ξεκουραστεί ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Για τον Κιμά
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και ζάχαρη.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Για τη Σάλτσα Μορνέ
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και τα φέρνουμε σε ήπιο βρασμό.
  2. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
  3. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το τυρί.
  5. Βάζουμε ξανά στην εστία και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό.
  6. Αφήνουμε το τυρί να λιώσει εντελώς.
Συναρμολόγιση
  1. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο με διαστάσεις 40 cm X 38 cm.
  2. Απλώνουμε το 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί.
  3. Προσθέτουμε από πάνω τον κιμά και τα ντοματίνια.
  4. Κυλάμε τη ζύμη και σφραγίζουμε τις ραφές.
  5. Με ένα οδοντικό νήμα κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  6. Πρσθέτουμε μία κουταλιά σάλτσα Μορναί πάνω από κάθε ρολάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 με 30 λεπτά ή έως ότου ψηθεί η ζύμη και από πάνω πάρουν το κλασσικό σκούρο χρώμα του παστίτσιου.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/pastitsio-bread-rolls/