2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα (η αυθεντική συνταγή απαιτεί 4 πιπεριές τσίλι ή poblano, αλλά εμείς προτιμούμε την ήπια εκδοχή)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
½ κ.γ. κουρκουμά, τριμμένο
½ κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
1 κ.σ. λεμόνι χυμό
1 κ.σ. ζάχαρη
1 χούφτα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα
Ρύζι μπασμάτι για συνοδευτικό πιάτο
Instructions/ Εκτέλεση
Στο μπλέντερ σας, βάλτε το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το σκόρδο, τις πιπεριές ήπιες ή καυτερές, το αλάτι, το κύμινο, τον κουρκουμά και το κόλιανδρο.
Χτυπήστε, μέχρι να γίνει μία πάστα.
Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και σε ένα μπολ ανακατέψτε τα με ¾ κούπας από την πάστα μπαχαρικών.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι 5.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέαστε την υπόλοιπη πάστα μπαχαρικών.
Μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το χρώμα του να γίνει από έντονο κόκκινο, σκούρο κόκκινο.
Προσθέστε το γάλα καρύδας και την ζάχαρη και σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανάψτε το γκριλ ή το μπάρμπεκιου και ψήστε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου 10 λεπτά (λιγότερο στο BBQ).
Βγάλτε τα από το φούρνο και ρίξτε τα στη σάλτσα για άλλα 10 λεπτά.
Αν η σάλτσα είναι πολύ σφιχτή, μπορείτε να προσθέσετε ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό να την αραιώσετε.
Σερβίρετε πάνω από ρύζι μπασμάτι.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από διάφορες στο διαδίκτυο συμπεριλαμβανομένων και των New York Times Cooking
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/kuku-paka-style-chicken/