Ψαρονέφρι με Μήλα, Κάρυ και Μπύρα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • Δύο Χοιρινά ψαρονέφρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 2 μήλα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κ.σ. σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ.ζωμό βοδινού
  • ¼ φλ. σταφίδες
  • ¼ κ.γ. κουρκουμά
  • ¼ κ.γ. κάρδαμο
  • ¼ κ.γ. ξερό κόλιανδρο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • 1 ½ κ.γ. κάρι σκόνη
  • 1 πρέζα σαφράν
  • ½ κ.γ. μπύρα
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε δυο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο.
  2. Σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να μισογίνει.
  3. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι βάλτε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
  5. Προσθέστε τα μήλα και τη ζάχαρη και συνεχίστε να σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
  6. Ρίξτε το ζωμό βοδινού και όλα τα μπαχαρικά.
  7. Αλατοπιπερώστε.
  8. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το υγρό να χάσει το ήμισυ του όγκου του.
  9. Γυρίστε φωτιά σε μέτρια και προσθέστε τις σταφίδες και τη μπύρα.
  10. Βράστε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  11. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/pork-tenderloin-with-apples-in-beer-and-curry-sauce/