Μοσχαρίσια Φιλέτα Με Μανιτάρια και Σάλτσα Θυμαριού
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 6 φιλέτα μοσχαρίσια
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ⅔ φλ. ζωμό μοσχαριού
  • 2 φιλέτα αντζούγιας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γ. γουόστερ σος
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία σοτάρετε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  3. Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε δύο τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κλωναράκια θυμάρι.
  4. Όταν το κρεμμύδι αρχίζει να μαλακώσει ρίξτε το ζωμό του μοσχαρίσιου κρέατος και τις αντσούγιες και αφήστε να βράσει για ένα λεπτό.
  5. Αφαιρέστε το κλαδάκι θυμάρι.
  6. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιήστε τα πάντα.
  7. Έτσι θα έχετε μια μία λεία σάλτσα.
  8. Προσθέστε τη μουστάρδα, τη σάλτσα γουόστερ, τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος και αφήστε να βράσει μέχρι να αρχίσει να δένει λίγο.
  9. Επειδή η σάλτσα έχει αντσούγιες και γουόστερ σος είναι αλατισμένη, αλλά αν θέλετε περισσότερο μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι σε αυτό το σημείο μαζί με το πιπέρι.
  10. Ενώ η σάλτσα βράζει σε ένα άλλο τηγάνι μαγειρέψτε τα φιλέτα μοσχαρίσιου κρέατος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  11. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα στην κορυφή.
Recipe by Culinary Flavors at http://www.culinaryflavors.gr/beef-fillet-with-creamy-thyme-sauce/