Μακαρόνια με Κιμά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 500 γρ. σπαγέτι
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 300 γρ. κονκασέ ή φρέσκια ντομάτα σε κομματάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ γλ. λευκό κρασί
- 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ.καννέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 3 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Σε μία κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια/δυνατή φωτιά για δύο λεπτά περίπου.
- Προσθέστε τον κιμά και σωτάρετε για ακόμη τρία λεπτά.
- Ρίξτε το κρασί και τα μανιτάρια και σωτάρετε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το κρασί.
- Προσθέστε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, καννέλα, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης.
- Χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και βράστε για 40 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμος σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια προσθέτοντας και τυρί τριμμένο.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/spaghetti-bolognese/
3.2.2124