Ραβανί με Γεύση Πορτοκαλιού
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό
Cuisine/ Κουζίνα: Ελληνική
- 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 5 αυγά
- Χυμό από ένα πορτοκάλι (τα στυμμένα πορτοκάλια κρατήστε τα για το σιρόπι)
- 1 κ.γ. βανίλια
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 3 φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. νερό
- Φλούδες από ένα πορτοκάλι
- Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το σιμιγδάλι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα μίξερ βάλτε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρει ένα υπόλευκο χρώμα.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα.
- Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Ρίξτε τους κρόκους έναν έναν στο μίξερ.
- Προσθέστε το χυμό, τη βανίλια και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μια μαρέγκα.
- Έχοντας βάλει το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα, ρίξτε το αλεύρι και τη μαρέγκα σε δόσεις εναλλάξ.
- Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα στρογγυλό μεσαίου μεγέθους ταψί και ρίξτε το μίγμα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για ¾ της ώρας ή μέχρι το μαχαίρι βγαίνει καθαρό.
- Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά.
- Βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και τις φλούδες των πορτοκαλιών σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Όταν αρχίζει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μεσαίο και βράστε για 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε με μια κουτάλα τις φλούδες και ρίξτε αργά και ομοιόμορφα το καυτό σιρόπι πάνω στο ραβανί.
- Αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρετε.
Προσαρμογή από συνταγή της Σοφίας Σκούρα
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/orange-scented-ravani/
3.3.3070