Βασιλόπιτα 2012
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Γλυκό, Κέικ
Ingredients/ Συστατικά
  • 3 ½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.γ. τριμμένη κανέλα
  • ½ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. τριμμένο μπαχάρι
  • 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή δύο βανιλλίνες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τσάι
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουτιού εάν δεν μπορείτε να βρείτε φρέσκο)
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.
  2. Παίρνουμε ένα ταψί στρογγυλό με διάμετρο 29 cm το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε.
  3. Στο μίξερ προσθέστε όλα τα στεγνά συστατικά και στη συνέχεια ρίξτε όλα τα υγρά συστατικά.
  4. Ξεκινήσετε την ανάμιξη με χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια αυξήστε σε μεσαία έως ότου όλα έχουν ενσωματωθεί.
  5. Ρίξτε το χυλό στο ταψί και ψήστε για 20 λεπτά στη χαμηλή σχάρα και μετά ανεβάστε στο μέσο του φούρνου και ψήστε για άλλα 40 με 55 λεπτά ή εως ότου έχει ψηθεί και εσωτερικά.
  6. Επειδή η ποσότητα είναι μεγάλη εγώ το χωρίζω σε δύο ταψάκια και τα ψήνω για λιγότερο χρόνο.
  7. Αφού τα βγάλω από το φούρνο και κρυώσουν βάζω το ένα στην κατάψυξη για να το καταναλώσουμε αργότερα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/saint-basils-pie-for-2012-vasilopita/