Σοκολατόπιτα
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 120 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
- 110 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. κακάο
- 1 κ.σ. Cointreau
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
- Ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο αφού το έχουμε κοσκινήσει και το Cointreau.
- Παίρνουμε μία φόρμα κέικ με διάμετρο 20 cm. ή ένα απλό ταψάκι με διάμετρο 20 cm.
- Το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12 έως 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλουμε το κέικ στο κέντρο.
- Αν το ψήσουμε 12 λεπτά θα είναι πιο ρευστό στο κέντρο.
- Στα 15 λεπτά είναι σταθερό.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε το να σταθεί μέχρι να κρυώσει.
- Το βγάζουμε από το ταψί η τη φόρμα και σερβίρουμε.
- Μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή σιρόπι καραμέλας.
Συνταγή προσαρμογή από το Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-pie/
3.3.3070