Σοκολατόπιτα
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 120 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γρ. κακάο
  • 1 κ.σ. Cointreau
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
  3. Ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο αφού το έχουμε κοσκινήσει και το Cointreau.
  5. Παίρνουμε μία φόρμα κέικ με διάμετρο 20 cm. ή ένα απλό ταψάκι με διάμετρο 20 cm.
  6. Το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε.
  7. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 12 έως 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο ρευστό θέλουμε το κέικ στο κέντρο.
  8. Αν το ψήσουμε 12 λεπτά θα είναι πιο ρευστό στο κέντρο.
  9. Στα 15 λεπτά είναι σταθερό.
  10. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε το να σταθεί μέχρι να κρυώσει.
  11. Το βγάζουμε από το ταψί η τη φόρμα και σερβίρουμε.
  12. Μπορείτε να το σερβίρετε με παγωτό βανίλια ή σιρόπι καραμέλας.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από το Στέλιο Παρλιάρο
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-pie/