Κοτόπουλο Μπέρμπον
 
 
Αυτό το κοτόπουλο παρ'όλο που ονομάζεται μπέρμπον δεν έχει ούτε μία σταγόνα αλκοόλ. Είναι πανεύκολο, γρήγορο και απόλυτα κατάλληλο για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα!
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλα και πέτσα
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ¼ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ ή 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • ¼ φλ. χυμό μήλου (Αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ότι άλλου είδους χυμό έχετε στο σπίτι)
  • Κάτι λιγότερο από ⅓ φλ. καφέ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ketchup
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • ½ φλ. νερό
  • ¼ φλ. σόγια σως
  • 2 κ.γ. corn flour
  • 2 κ.γ. νερό
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το σησαμέλαιο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίστε το κοτόπουλο.
  2. Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι, αδειάστε το λάδι που περίσσεψε και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ και τα 2 κ.γ. νερό.
  3. Ανεβάστε τη θερμοκρασία και μόλις πάρει μια βράση, προσθέστε το κοτόπουλο και κατεβάστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
  4. Βράστε για 20 λεπτά.
  5. Διαλύστε το κορν φλάουρ στα 2 κ.γ. νερό και ρίξτε το στο φαγητό.
  6. Ανακατέψτε και η σάλτσα θα δέσει αμέσως.
  7. Το συνόδευσα με ρύζι μπασμάτι αλλά και οποιοδήποτε άλλο ρύζι ή ζυμαρικό πηγαίνει εξίσου καλά.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμοσμένη από το Recipezaar
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/bourbon-chicken/