Κέικ με Πούλπα Εσπεριδοειδών και Ελαιόλαδο
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 1 μέτριο πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 150 γρ. ωμά αμύγδαλα
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 146 γρ. ελαιόλαδο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Ξεπλένετε καλά το πορτοκάλι και το λεμόνι.έ
  2. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα, τη γεμίζετε με νερό και τη βάζετε να βράσει.
  3. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
  4. Στο τέλος σβήνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 C.
  6. Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
  7. Ψήνετε για περίπου πέντε με δέκα λεπτά.
  8. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.
  9. Ανεβάζετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 175 C και τον αφήνετε να ζεσταθεί.
  10. Κόβετε το λεμόνι στα δύο, αφαιρείτε τη σάρκα και τα κουκούτσια και κρατάτε τη φλούδα.
  11. Κόβετε το πορτοκάλι στα δύο αφαιρείτε τα κουκούτσια και κρατάτε τη σάρκα και τη φλούδα.
  12. Τα βάζετε στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
  13. Βάζετε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα επίσης στο μπλέντερ αφού το έχετε καθαρίσει και τα σπάτε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  14. Στο μίξερ σας βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε για δύο λεπτά.
  15. Ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύετε πολύ απαλά.
  16. Προσθέτετε τα φρούτα, τα αμύγδαλα και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  17. Παίρνετε μία φόρμα του κέικ 24 cm και τη βουτυρώνετε και αλευρώνετε.
  18. Ρίχνετε το μίγμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το μαχαίρι που θα βάλετε να βγαίνει καθαρό.
  19. Εγώ το μοίρασα σε δύο φόρμες και χρειάστηκαν 25 λεπτά για να γίνει.
Για τη Γκανας
  1. Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και το γάλα και αρχίστε να τα ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή θερμοκρασία σε δόσεις τον 30 δευτερολέπτων.
  2. Ανάμεσα σε αυτές το βγάζετε και ανακατεύετε.
  3. Συνήθως αν η σοκολάτα είναι σε θερμοκρασία δωματίου χρειάζονται 3 φορές των 30 δευτ.
  4. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρετε το και απλώστε από πάνω τη σοκολάτα.
Notes/ Σημειώσεις
Η αρχική συνταγή από το Boonville Hotel
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/citrus-pulp-cake/