Εντσιλάδες με Κοτόπουλο και Ανανά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
- 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε λωρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πράσινη, 1 πορτοκάλι και 1 κόκκινη πιπεριά, ζουλιέν
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα για fajita ή για τάκος
- ½ φλ. χυμό ανανά από την κονσέρβα του ανανά
- 2 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ έως 1 φλ. ανανά, στραγγισμένο σε κομμάτια
- 12 tortillas αλευριού
- 200 γρ. κρέμα light
- 2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο τυρί σας αρέσει
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
- Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια και οι πιπεριές.
- Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου και σοτάρετε για 2 λεπτά.
- Ρίξτε το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το μαϊντανό, το μέλι, το χυμό ανανά και το μίγμα μπαχαρικών.
- Προσθέστε τα κομμάτια του ανανά και αφήστε τα να μαγειρευτούν σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάλτε λίγη μαργαρίνη και σωτάρετε τις τορτίγιες περίπου 20 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
- Βουτυρώστε ένα πυρέξ ή ένα ανοξείδωτο ταψί.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
- Πάρτε μια τορτίγια και βάλτε ένα μέρος της γέμισης και τυλίξτε το.
- Βάλτε το στο βουτυρωμένο πυρέξ.
- Κάντε το ίδιο με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και από πάνω ρίξτε το τυρί.
- Ψήστε για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.
Προσαρμογή από το Taste of Home
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pineapple-chicken-enchiladas/
3.2.2124