Εντσιλάδες με Κοτόπουλο και Ανανά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Fusion
Ingredients/ Συστατικά
  • 700 γρ. στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη, 1 πορτοκάλι και 1 κόκκινη πιπεριά, ζουλιέν
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα για fajita ή για τάκος
  • ½ φλ. χυμό ανανά από την κονσέρβα του ανανά
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ έως 1 φλ. ανανά, στραγγισμένο σε κομμάτια
  • 12 tortillas αλευριού
  • 200 γρ. κρέμα light
  • 2 φλιτζάνια τυρί τσένταρ ή οποιοδήποτε άλλο τυρί σας αρέσει
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
  2. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρεμμύδια και οι πιπεριές.
  3. Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  4. Ρίξτε το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το μαϊντανό, το μέλι, το χυμό ανανά και το μίγμα μπαχαρικών.
  5. Προσθέστε τα κομμάτια του ανανά και αφήστε τα να μαγειρευτούν σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάλτε λίγη μαργαρίνη και σωτάρετε τις τορτίγιες περίπου 20 δευτερόλεπτα ανά πλευρά.
  7. Βουτυρώστε ένα πυρέξ ή ένα ανοξείδωτο ταψί.
  8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C.
  9. Πάρτε μια τορτίγια και βάλτε ένα μέρος της γέμισης και τυλίξτε το.
  10. Βάλτε το στο βουτυρωμένο πυρέξ.
  11. Κάντε το ίδιο με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  12. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και από πάνω ρίξτε το τυρί.
  13. Ψήστε για μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσουν.
Notes/ Σημειώσεις
Προσαρμογή από το Taste of Home
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pineapple-chicken-enchiladas/