Σολομός με Μυρωδικά σε Κους Κους
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
- 2 κομμάτια του σολομού 400 γρ. το κάθε ένα
- 2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 ρίζες σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 2 κ.γ. μίγμα Szechuan (υπάρχει έτοιμο )
- 2 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.γ. βότανα Προβηγγίας
- 1 κ.γ. πράσινο και κόκκινο πιπέρι
- 1 φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
- Αντικολλητικό χαρτί
- Πάρτε δύο κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού αρκετά μεγάλα για να τυλίξτε το κάθε φιλέτο σολομού ξεχωριστά.
- Βάλτε το αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί έτσι ώστε να σχηματίζει καλαθάκι.
- Το κάνουμε αυτό έτσι ώστε όπως ρίχνουμε το κρασί, αυτό να μην χυθεί.
- Μοιράστε όλα τα βότανα και τα καρυκεύματα στα δύο.
- Καλύψτε με αυτά τα δύο φιλέτα σολομού.
- Ρίξτε ½ φλιτζάνι το γλυκό κόκκινο κρασί σε κάθε φιλέτο.
- Τυλίξτε το κάθε φιλέτο σαν ένα μικρό πακέτο και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C.
- Τα συγκεκριμένα φιλέτα μου πήραν περίπου 25 λεπτά επειδή ήταν παχιά, αλλά μια γενική μέθοδος ψησίματος στο φούρνο είναι 6 λεπτά ανά 2,5 cm πάχους.
- Στο πιάτο βάζουμε το κους-κους, και από πάνω τα φιλέτα σολομού.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/herbed-salmon-over-couscous/
3.2.2124