Σουφλέ με Τυρί Κρέμα και Μυρωδικά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Ορεκτικό
Ingredients/ Συστατικά
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 αυγά, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ¼ κ.γ. ξερή ρίγανη
  • ½ κ.γ. ξερό βασιλικό
  • 1 φλυτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο άνιθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Στο μίξερ χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμα με τους κρόκους.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, το τσένταρ, αλάτι και πιπέρι, τον άνηθο και τα μυρωδικά.
  3. Στο μεταξύ, σε άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  4. Ρίξτε τη μαρέγκα στο μίγμα του τυριού και διπλώστε.
  5. Βουτυρώστε και αλευρώστε 5 φορμάκια του σουφλέ και μοιράστε το μίγμα σε αυτά.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Σερβίρετε άμεσα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/souffle-with-cream-cheese/