Κοτόπουλο με Σάλτσα Black Bean
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Κινέζικη
Ingredients/ Συστατικά
  • Για τη Μαρινάδα
  • 1 κ.σ. σάλτσα στειδιού
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 700 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε φέτες
  • 2 μικρά κολοκύθια, κομμένα ζουλιέν
  • 1 καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 φρέσκα σκόρδα, σε φέτες
  • 1 κρεμμυδάκι, σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Φρέσκο τζίντζερ περίπου 2 εκατοστά, τριμμένο
  • ⅓ φλ. ζωμό κοτόπουλου
  • Για τη Σάλτσα Black Bean
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. σάλτσα black bean
  • Σησαμέλαιο για το τηγανητό κοτόπουλο
  • Ρύζι μπασμάτι ως συνοδευτικό πιάτο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Μια ώρα πριν το μαγείρεμα σε ένα μπολ προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, το αυγό, τη σάλτσα στρειδιού και το αλεύρι.
  2. Ανακατέψτε για να τα ενσωματώσετε όλα και τοποθετήστε το καλυμμένο στο ψυγείο.
  3. Όταν είστε έτοιμοι να το ψήσετε, βγάλτε το κοτόπουλο από το ψυγείο και αφήστε το στην άκρη.
  4. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αφήστε στην άκρη.
  5. Σε ένα γουόκ ή ένα βαθύ τηγάνι ρίξτε περίπου ⅓ φλ. Σησαμέλαιο και σε μέτρια/υψηλή θερμοκρασία τηγανίστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε δόσεις.
  6. Βάλτε τα στην άκρη.
  7. Καθαρίστε με ένα χαρτί κουζίνας το γουόκ και βάλτε το πάλι στην εστία.
  8. Προσθέστε περίπου 3 με 4 κ.σ. σησαμέλαιο και ρίξτε το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια και σωτάρετε μέχρι να να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
  9. Προσθέστε τα καρότα και τις πιπεριές και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  10. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τα σκόρδα και το κρεμμυδάκι και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν κι αυτά.
  11. Εάν δεν έχετε τόσο μεγάλο γουόκ ή τηγάνι μπορείτε να τα κάνετε σε βήματα αφαιρώντας μετά από κάθε βήμα τα λαχανικά που είναι έτοιμα.
  12. Αν το κάνετε σε βήματα προσθέστε στο τέλος όλα τα λαχανικά στο γουόκ και ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου.
  13. Βράστε για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να αρχίσει να εξατμίζεται ο ζωμός.
  14. Ρίξτε τα συστατικά της σως και ανακατέψτε απαλά για να καλύψετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
  15. Αφήστε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
  16. Αν είναι πολύ υδαρής διαλύστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ σε 1 κ.σ. κρύο νερό και ρίξτε το στο γουόκ.
  17. Η σάλτσα θα πήξει.
  18. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι μπασμάτι ή νουντλς ή ακόμα και ζυμαρικά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chicken-in-black-bean-sauce/