Πίτσα με Γιαούρτι
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
Ingredients/ Συστατικά
Για τη Ζύμη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 ml
  • 1 κεσεδάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (χρησιμοποιήστε το κεσεδάκι του γιαουρτιού για το μέτρημα)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικό)
Για την Επικάλυψη
  • Σάλτσα Μαρινάρα περίπου ¼ φλ.
  • Μανιτάρια περίπου 100 γρ.
  • Mπέικον γαλοπούλας περίπου 3 φέτες ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά σε φέτες
  • 2 δαχτυλίδια ανανά, κομμένα σε κομμάτια
  • περίπου 1 φλ. τριμμένο τυρί οτιδήποτε έχετε διαθέσιμο
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Στο μίξερ σας τοποθετήστε όλα τα συστατικά της ζύμης και ανακατέψτε μέχρι μια μαλακή ζύμη να συγκεντρωθεί γύρω από το γάντζο.
  2. Αφαιρέστε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό δίσκο. Προσθέστε τη σάλτσα Μαρινάρα και όλα τα υλικά τελειώνοντας με το τυρί.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ˚ C.
  4. Τοποθετούμε την πίτσα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη στο κάτω μέρος και το τυρί να έχει λιώσει και να έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/pizza-dough-with-yogurt/