Κορμός Νηστίσιμος με Χαλβά
 
 
Author/ Συγγραφέας:
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
Ingredients/ Συστατικά
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ταχίνι με κακάο
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 350 γρ. χαλβάς βανίλια με αμύγδαλα
  • 8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κομματάκια
  • Κακάο για γαρνίρισμα
Instructions/ Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι με κακάο και το κακάο.
  3. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  4. Σπάμε τον χαλβά σε κομματάκια και τα ρίχνουμε μαζί με τα δαμάσκηνα στο μείγμα και τα ενσωματώνουμε.
  5. Στρώνουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα μίγμα.
  6. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  7. Σερβίρουμε έχοντας κοσκινίσει από πάνω λίγο πικρό κακάο.
Notes/ Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμογή από την Καθημερινή
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-tahini-dessert/