Κορμός Νηστίσιμος με Χαλβά
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Επιδόρπιο
- 400 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ταχίνι με κακάο
- 1 κ.σ. κακάο
- 350 γρ. χαλβάς βανίλια με αμύγδαλα
- 8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια κομμένα σε κομματάκια
- Κακάο για γαρνίρισμα
- Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι με κακάο και το κακάο.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
- Σπάμε τον χαλβά σε κομματάκια και τα ρίχνουμε μαζί με τα δαμάσκηνα στο μείγμα και τα ενσωματώνουμε.
- Στρώνουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα μίγμα.
- Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Σερβίρουμε έχοντας κοσκινίσει από πάνω λίγο πικρό κακάο.
Συνταγή προσαρμογή από την Καθημερινή
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/chocolate-tahini-dessert/
3.5.3251