¼ κ.γ. από κάθε ένα από τα ακόλουθα: κάρδαμο, κάρι, πάπρικα
Ένα μικρό μάτσο θυμάρι
200 ml κρέμα γάλακτος light
Αλάτι και πιπέρι
Instructions/ Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τη γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 με 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μείνει το μισό.
Ρίχνουμε τους ζωμούς και το θυμάρι.
Προσθέτουμε το κάρδαμο, το κάρυ και την πάπρικα και σιγοβράζουμε μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν περίπου 45 λεπτά με μία ώρα.
Αφαιρούμε το ματσάκι θυμαριού.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και with με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα πάντα μέσα στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια παχιά σούπα.
Προσθέτουμε την ελαφριά κρέμα και αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Επιστρέφουμε στη φωτιά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
Σερβίρετε τη ζεστή με φέτες ψωμί με λιωμένο τυρί.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/mushroom-and-sweet-potato-soup/