Γεμιστά Ραβιόλια με Σπανάκι, Φέτα και Γιαούρτι
Author/ Συγγραφέας: Κατερίνα
Recipe type/ Τύπος Πιάτου: Κυρίως Πιάτο
Cuisine/ Κουζίνα: Ιταλική
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 Γιαούρτι πλήρες ή light 2%
- 200 γρ. άλειμμα φέτας
- 150 γρ. σπανάκι baby
- 1 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- Στο μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
- Ρίχνουμε τα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε με το γάντζο μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη γύρω του.
- Αφαιρέστε, καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ενώ η ζύμη ξεκουράζεται, ετοιμάζετε τη γέμιση
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια/ υψηλή φωτιά το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τη σκόνη του κρεμμυδιού, αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ένα λεπτό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τυρί και το γιαούρτι.
- Αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε τα ραβιόλια.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
- Πάρτε το πρώτο και καλύψτε τα άλλα 3.
- Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, έτσι ώστε να φτιάξετε ένα φύλλο ζύμης.
- Έχω καλουπάκι πλαστικό για τα ραβιόλια.
- Με αυτό έκοψα τη ζύμη σε κυκλικούς δίσκους, πρόσθεσα τη γέμιση περίπου 1 κ.γ. και τα έκλεισα με το καλούπι επίσης.
- Το κάνουμε αυτό για όλη τη ζύμη και τοποθετούμε τα ραβιόλια σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 30 λεπτά έως μία ώρα.
- Στη συνέχεια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 4 λεπτά.
- Παρακαλώ να τα ελέγχετε τακτικά καθώς τα φρέσκα ζυμαρικά είναι έτοιμα σε λιγότερο χρόνο από τα τυποποιημένα ξερά.
Recipe by Culinary Flavors at https://www.culinaryflavors.gr/stuffed-ravioli-with-spinach-feta-and-greek-yogurt/
3.5.3251