Balsamic Chicken Drumettes
Ingredients
12 chicken drumettes
½ cup balsamic vinegar
½ cup honey
½ cup brown sugar (I used Demerara)
¼ cup soy sauce
¼ tsp ginger
¼ tsp poultry seasoning
3 garlic cloves, halved
Instructions
Combine all ingredients in a bowl.
Place the drumettes in aglass container or in a re-sealable plastic bag.
Throw the marinade on the drumettes and let marinate for at least two hours.
Turn on the broiler.
Place the drumettes on a pan covered with parchment paper.
Broil until they take a dark brown color.
In the meantime, put the garlic cloves in the blender along with the marinade and whisk real good.
Take a pot and poor the marinade.
Bring to boil and then lower heat and let simmer for half an hour.
If it hasn’t thicken by then, just add 1 tbsp of corn flour dissolved in 1 tbsp of water.
Pour over chicken.
I served it with basmati rice you can serve with whatever your heart desires.
- 12 chicken drumettes
- ½ cup balsamic vinegar
- ½ cup honey
- ½ cup brown sugar (I used Demerara)
- ¼ cup soy sauce
- ¼ tsp ginger
- ¼ tsp poultry seasoning
- 3 garlic cloves, halved
- Combine all ingredients in a bowl.
- Place the drumettes in aglass container or in a re-sealable plastic bag.
- Throw the marinade on the drumettes and let marinate for at least two hours.
- Turn on the broiler.
- Place the drumettes on a pan covered with parchment paper.
- Broil until they take a dark brown color.
- In the meantime, put the garlic cloves in the blender along with the marinade and whisk real good.
- Take a pot and poor the marinade.
- Bring to boil and then lower heat and let simmer for half an hour.
- If it hasn’t thicken by then, just add 1 tbsp of corn flour dissolved in 1 tbsp of water.
- Pour over chicken.
- I served it with basmati rice you can serve with whatever your heart desires.
- 12 μπουτάκια κοτόπουλου
- ½ φλ. ξύδι μπαλσάμικο
- ½ φλ. μέλι
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη (χρησιμοποίησα Ντεμεράρα)
- ¼ φλ. σάλτσα σόγιας
- ¼ κ.γ. σκόνη τζίντζερ ή 1 cm φρέσκο τριμμένο
- ¼ κ.γ. καρύκευμα πουλερικών
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα τέσσερα
- Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα πυρέξ.
- Ρίξτε τη μαρινάδα και αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Ανάψτε το γκριλ.
- Τοποθετήστε τα μπουτάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
- Ψήστε έως ότου παίρνουν ένα σκούρο καφέ χρώμα και τα υγρά τους βγαίνουν καθαρά.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε τις σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ μαζί με τη μαρινάδα και χτυπήστε καλά.
- Βάλτε τη σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
- Αν δεν έχει πήξει η σάλτσα, απλά προσθέστε 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
- Τη ρίχνουμε πάνω από τα κοτόπουλα.
- Συνοδέψτε με basmati ρύζι.